Metropolis Refleksion 2013-17

Collage over vævede forløb i diverse skrottet materiale fra vores civilisation

 Metropolis er det græske ord for storbyen, en civilisationsform, der i vores tid visualiseres gennem storstilede skylines, højhuse i imponerende dimensioner. Beton, glas, stål m.m. skaber et skulpturelt miljø, præget af stor fysisk refleksion af lys i et væld af forskellige spejlinger.  

 Mine billeder er i deres lidt naivistiske formsprog udtryk for, at jeg til stadighed både fascineres og frastødes af dette byrum. På den ene side overvældes jeg af arkitekturens former, mønstre og teksturer, hvor spejlinger projicerer mennesket ind i disse facader og på en gang gør dem lette, men også lidt flimrende, hvilket for mig giver et indtryk af en ’som om verden’.  På den anden side skræmmes jeg også af metropolens karakter af at være en vildtvokset civilisation rummende en egen ny natur, hvori det enkelte menneske anonymiseres og bliver til en lille forsvindende brik i et stort spil.

 Storbyens udtryk i mønstre, glas og spejling søger jeg gennem materialevalg og - leg at indfange i mine billeder. Højhusene stiller jeg op som en massiv kulisse for det enkelte menneskes færden. Billederne er hermed også min refleksion over de mulige eksistentielle omkostninger af Metropolen. Mine billeder er skabt i blandform af mine vævede højhusfriser i alskens materialer, der monteres som figurative collager i offsetplader, papir, pap, stålplader og små modellerede menneskefigurer.